ANVÄNDNING

Monchiqe-Parasol-Photo-Palma-Insta-Tour-75.jpg

Hur du enkelt använder våra Parasoll

Våra parasoller är designade så att dom passar de flesta vanliga parasollfötter - diametern på våra skaft är 3,2 cm.

Vi rekommenderar en parasollfot som har en spännfunktion samt att den har en vikt på minst 15 kg för säker och stabil användning. Parasollen kan även enkelt fästas i marken (där det är möjligt, gräsmatta, strand etc). 

Alla våra parasoller är tillverkade för privat bruk

Våra mindre modeller har ställbara skaft vilket gör dom flexibla för solens gång. Kanske har du stark kvällssol på balkongen?, då är det enkelt att parera dom direkta strålarna med ett litet knick.

Båda modellerna har tvådelade skaft för att enkelt kunna fällas ihop och plockas undan.

Alla parasoll kommer med en matchande bärväskan i canvas. 

Den större modellen har ej justerbart skaft, dock är det delbart. 

Den mindre modellen har fäll och ställbart skaft:

Vrid mittgångjärnet några varv åt vänster för att lossa, detta gör att du kan flytta stången till önskat läge - om du vrider gångjärnet för många varv åt vänster kommer det att lossna, detta är tänkt att hända och kan enkelt bara sättas på igen med några varv åt höger. Vrid det centrala gångjärnet till höger när det väl är i önskat läge för att dra åt; se till att gångjärnets tänder har träffats korrekt och att gångjärnet är helt åtdraget.

När du har använt klart ditt parasoll för dagen, stänger du först parasollet och lossar sedan det centrala gångjärnet (fäll åt vänster), vik ihop stången och dra sedan åt gångjärnet innan du lägger parasollet i väskan.

De första gångerna du använder parasollet, eller om det inte har använts på ett tag, är parasollet troligtvis styvt att öppna och stänga, detta är normalt. Vid regelbunden användning mjuknar detta.

För att öppna parasollet:

Håll skaftet  på plats med ena handen medan du använder din andra hand för att trycka upp parasollet, så att båda händerna kraftfullt drar bort från varandra. Parasollskenan ska sedan klicka på plats. Om parasollet inte klickar på plats, se till att löparen är i linje med knapphålet. Ibland behöver knappen också lite hjälp (ett litet tryck) för att klicka på plats.

 

För att stänga parasollet:

Håll skaftet på plats med ena handen, håll med den andra handen på baldakinens löparknapp,  tryck lätt uppåt och använd sedan tummen för att trycka på knappen som frigör parasollet.

Namngivningar

Alla våra parasoller är döpta efter platser och personer som på något viss etsat sig fast lite extra, kanske är det en plats där vi gärna umgås eller kanske har just ditt parasoll fått sitt namn från den lilla damen i backen som serverar det godaste kaffet.

Shop